Üdvözöljük márkaszervizünk honlapján!

Gyári alkatrészek és

tartozékok beszerzése

Órajavítás

Elemcsere

Óraszíjak

Szervizmunkák

Nyitva tartás:

Hétfő - Csütörtök 10-18 !!

Péntek 10-16-ig !!

Szombat: Zárva

Vásárlói tájékoztató

A CITIZEN óra hivatalos magyarországi forgalmazó, a Borkutime Kft. által kiadott jótállási jegy és használati útmutató szolgál egy évig (a szerkezetre két év) a garancia érvényesítésére.
  A vásárló e garancia keretében javítási vagy beállítási költségek tekintetében semmiféle igényt nem jelenthet be, ha:
 • A hibát nem rendeltetésszerű, durva vagy gondatlan kezelés váltotta ki.
 • A hibát nem erre kijelölt CITIZEN képviselet vagy annak kiskereskedelmi üzletei révén eszközölt, nem rendeltetésszerű javítás vagy beállítás okozta.
 • A kereskedő neve, címe, az óra típusa és az eladás dátuma nem szerepel a garancia jegyen.
  A garancia nem vonatkozik:
 • a nem vízálló óráknál a vizesedésből adódó meghibásodásra
 • a mindennapi használatból adódó üveg, tok, csat, karcolásokra, kopásra
A garancia jegy elvesztése, hamisítása, vagy abban valótlan adatok feltüntetése a garancia megszűnésével jár.
A nemzetközi garancia a vásárlás napjától számítva egy évig érvényes.
  A következőkre NEM vonatkozik az ingyenes garanciálisjavítás:
 • Egy éven túl tönkremegy az óra.
 • Ha a tulajdonos nem rendeltetésszerűen használja, megrongálja.
 • Ha tűz vagy egyéb természeti kár éri az órát
 • Elveszik a garancia jegy
 • Ha megsérül az óra üvege, illetve szíja.
 • A quartz órák esetében az elemre
 • Helytelenül illetve hiányosan kitöltött garancia füzet.
5 éves korlátozott jótállás:
Kizárólag azokra az órákra érvényes, amiket az Egyesült Államokban, Kanadában és a Karib térségben vásároltak az amerikai Citizen Watch Company felhatalmazott kereskedőitől és a vámszabad területeken valamint a hadi kereskedőktől.

Az amerikai Citizen Watch Company az U.S. Szerviz Központtal együtt (COA) vállal jótállást az órára, (kivéve az elemre és a biztosítékokra, a tokra és az alkotóelemeire,/ beleértve az óraüveget és a koronát,/ a csatra és az alkotóelemeire / csat, szem, rugósfül, csavar / a szíjra és az alkotóelemeire és bármely alkatrészére ) az anyaghibákra, a gyártási eredetű hibákra, az óra pontosságára a használati utasításban meghatározott keretek között a kereskedő a vásárlástól számított 5 évig. Az 5 éves korlátozott jótállás kizárólag a Citizen Szerviz Központ vállalja az Egyesült Államokban, Kanadában és Karib térségben.
A világ más részén lévő szervizek csak az első évben vállalnak jótállást az órára.

Ha az óra normál használat során meghibásodik, COA dönti el, hogy milyen módon javítja meg az órát.:
beállítja,beszabályozza, megjavítja vagy kicseréli a szerkezetet elfogadható időn belül, miután az órát személyesen eljuttatták a legközelebbi szervizbe vagy postai úton biztosított küldeményként juttatják el az U.S. Szerviz Központba, Torrance-ba vagy a kanadai Szerviz Központba Markham-ba.

Az összes szállítási költség azt a felet terheli, aki az órát a szervizbe küldi. Ha az órát postai úton küldi, az órán kívül ne tegyen a csomagba olyat, amit vissza szeretne kapni, mivel az összes szállítási anyagot megsemmisítik átvételkor.

A szervizek csak a szakszerűen kitöltött jótállási jegy ( a füzet hátoldalán található ) alapján végeznek javítást. A jótállási jegyet a szervizben be kell mutatni.
A jótállási jegynek tartalmaznia kell az óra típusát, gyári számát és a vásárlás dátumát. A szerviz nem fogadja el a jótállási jegy másolatát valamint az eredeti jótállási jegyet, amin látszik, hogy módosították az adatokat.

  A jótállási kötelezettség nem áll fenn:
 • (a) a viselésből adódó véletlenszerű károkra, amik nem anyaghiba és nem gyártási eredetű hiba miatt következett be.
 • (b) balesetből adódó károkra, nem rendeltetésszerű, a használati útmutatóban leírttól eltérő használat során keletkezett károkra.
 • (c) viselésből adódó karcolásokra a tokon, óraüvegen, csaton, szíjon vagy más elemen
 • (d) a nem vízálló óráknál a vizesedésből adódó meghibásodásra, a vízálló óráknál a nem bezárt vagy sérült alkatrészek miatt bekövetkezett vizesedésre.
A jótállás 5 éves időtartamra vonatkozik. A COA elhárít minden felelősséget az olyan károkra vonatkozóan, amik az órát ért sérülés javításakor nem láthatóak, valamint az olyan károkra vonatkozóan, amik a használati útmutatóban leírttól eltérő használat miatt érték az órát.

Ez a jótállás sajátságos jogokat biztosít, ezek államonként eltérőek lehetnek.


A 151/2003.(IX.22.) Kormányrendelet értelmében, 10000.-Ft bruttó vételár felett a tartós fogyasztási cikkekre, 12 hó jótállást kötelező vállalni. A jótállás az eladás dátumától kezdődik.
A 249/2004.(VIII.27.) Kormányrendelet értelmében, 20000.-Ft-ot meghaladó (általános forgalmi adó és az anyagköltséget is magában foglaló díj) javító-karbantartószolgáltatás után kötelező jótállást vállalni.


Citizen óraszerviz